De Wet van Drie

Als je een beetje kennis hebt van hekserij, heb je vast al ooit van de Wet van Drie gehoord. Wat dat precies inhoudt en wat ik daarvan vind, lees je hieronder!

Wat is de Wet van Drie?

“Ever mind the Rule of Three. Three times what thou givest, returns to thee. This lesson well, thou must learn. Thou only getst what thou dost earn.” Of vrij vertaald naar het Nederlands: “Denk immer aan de Wet van Drie. Wat gij geeft, krijgt gij terug maal drie. Vergeet deze les in geen geval. Gij zult krijgen wat gij verdient.”

Simpel gezegd stelt deze regel dus dat alles wat je doet in drievoud terugkomt, zowel het goede als het kwade. Het is een wet uit de Wicca en vooral bedoeld als waarschuwing als je met (zwarte) magie bezig bent. Eigenlijk kan je stellen dat het een soort van karma is, of het christelijke ‘Wat je oogst, zal je zaaien’.

Geloof ik in de Wet van Drie?

Nee, ik geloof niet in de Wet van Drie. Eén van de redenen dat ikzelf niets met Wicca heb, is omdat ze naar mijn mening te veel regels en wetten hebben. Die ik bovendien niet per se ergens op vind slaan. Dat geldt dus ook voor deze regel.

Waarom dit – naar mijn mening – onzin is

Op mij komt de Wet van Drie over als bangmakerij: braaf zijn of je brandt je billen. Vind ik dan dat je iemand kwaad mag doen of wensen? Nee, tuurlijk niet. Ik probeer niemand iets negatiefs toe te wensen en steeds goed te doen. Maar niet uit angst voor de Wet van Drie, karma of een slechte oogst. Ik probeer goed te doen, omdat ik goed wil ZIJN. Omdat ik mijn jongens wil leren dat dat beter is en dat je met negativiteit bovendien vooral jezelf hebt.

Begrijp me overigens niet verkeerd. Ik raad het iedereen af om iemand waarvan ik houd iets in de weg te leggen. Ik ben niet sowieso niet het type dat zijn andere wang zal aanbieden. Ik leef niet volgens de Wet van Drie, maar wel volgens deze 😉 :

Do no harm, but take no shit!

 

De wet van drie

 

Geplaatst in Geen categorie.

2 reacties

Geef een reactie