Friends with benefits

Friends with benefits: een slimme manier om toch een vaste seksvriend(in) te hebben of een disaster waiting to happen? Wat zijn de voor- en nadelen van het hebben van een friend with benefits? En waar moet je zeker rekening mee houden? Dat lees je in deze blog!

Wat zijn friends with benefits?

Letterlijk gezien heb je het over vrienden met voordelen. De voordelen waarover men het hier heeft, zijn van seksuele aard. Een friend with benefits is dus een vriend met wie je ook seks hebt. In principe is het daarom iemand met wie je iets kunt gaan drinken, een filmpje  kijken, fijne gesprekken voeren én waarmee je regelmatig de lakens deelt. Klinkt heel erg als wel de lusten, niet de lasten, toch? Helaas zit er – zoals bij alles wat te mooi lijkt om waar te zijn – een dikke vette adder onder het gras.

Geen gevoelens krijgen!

De meeste friends with benefits-relaties lopen stuk omdat een van beide toch gevoelens krijgt. En het vervelende is dat het dan vaak ook moeilijk is om terug naar vriendschap te gaan. Zeker als je dus eigenlijk erg goede vrienden bent, moet je je erg goed afvragen of je het risico wel wil lopen. Uiteraard kan het ook gebeuren dat je allebei gevoelens krijgt en nog lang en gelukkig leeft, maar dat is echt iets waar je niet vanuit kunt gaan. Hoewel er niet veel onderzoek naar gedaan is, laten huidige cijfers zien dat slechts één op de tien friends with benefits-relaties eindigt in een volwaardige relatie.

Begin er dus niet aan als je reeds gevoelens hebt

Ben je stapelgek op iemand, maar wil deze persoon geen relatie? Staat hij/zij wel open om friends with benefits te worden? Ik begrijp dat dit erg aanlokkelijk klinkt, dat je denkt dat hij/zij ‘vanzelf’ wel net zo gek wordt op jou. Maar dat is dus iets wat helaas bijna nooit gebeurd. En het enige wat je dan krijgt, is een gebroken hart.

Voordelen van friends with benefits

Zijn er dan geen voordelen aan friends with benefits? Jawel hoor, zeker wel!

  • Een one night stand is – zeker voor vrouwen – vaak niet zo heel bevredigend. Bij friends with benefits blijft het niet bij een keer, dus kan je elkaar beter leren kennen, net als in een relatie. Als het goed is, wordt de seks dan ook steeds beter en bevredigender.
  • Omdat je al vrienden bent, is het sowieso een stuk vertrouwder dan met iemand die je net leerde kennen. Je weet ook veel beter waar je aan toe bent en hoeft niet bang te zijn dat je iemand mee naar huis neemt die eigenlijk totaal niet te vertrouwen is of zo.
  • Heb je een hele avond lekker staan zoenen, maar haakt hij/zij toch af of blijkt hij/zij toch niet zo vrijgezel te zijn? Dan kun je jouw friend with benefits bellen om er die spanning op los te laten.
  • Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen, kunt nog volop flirten (en seks hebben met anderen) of er misschien zelfs meerdere friends with benefits op na houden.
  • Als het goed is, verloopt het ‘uit elkaar gaan’ een stuk minder dramatisch dan bij een echte relatie.

Maak goede afspraken

Simpel gezegd is er maar één ding echt belangrijk bij friends with benefits: goede afspraken. Bespreek wat je van elkaar en jullie relatie verwacht. Dit voorkomt problemen op een later moment. Dingen die je zeker moet bespreken:

  • Condooms. Heb je ook seks met anderen (losse contacten)? Doe het dan minimaal met die anderen met condoom. Als je getest bent en het veilig doet met anderen, zou je het eventueel met elkaar zonder kunnen doen.
  • Seks met anderen. Als je het niet bespreekt, zou het zomaar kunnen dat een van jullie toch denkt of verwacht dat er geen anderen zijn.
  • Uiteraard hoef je niet vast te leggen dat je bijvoorbeeld elke week twee keer seks hebt met elkaar, maar enigszins aangeven wat je hiervan verwacht is wel zo handig. Denk pakweg aan of je het ziet als iets wat wekelijks, maandelijks of slechts heel af en toe gebeurt.
  • Bespreek ook of je ermee naar buiten komt of niet. Het is natuurlijk erg gênant als je het zelf tegen niemand wil vertellen en je er op een avond over wordt aangesproken in je vriendengroep of zo.

Naast deze zaken is algemene openheid en eerlijkheid natuurlijk erg belangrijk. Word je verliefd op iemand anders? Deel het dan ook zo snel mogelijk met je friend with benefits. Twijfel je of je nog wel verder wil gaan op deze manier? Vertel het. Vergeet nooit wat je in eerste instantie was: vrienden. Blijf dus altijd respectvol naar elkaar. 😊

 

Wist je dat je ook als friends with benefits bij mij terechtkunt? Als jullie tegen dingen aanlopen of bijvoorbeeld niet op een lijn kunnen komen qua afspraken, help ik jullie hier graag bij. Maak snel een afspraak, er geldt het gewone koppeltarief!

 

Friends with benefits

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.