Kinky seks: wat betekent dat precies?

Het is je misschien al opgevallen, maar veel van mijn blogs ontstaan doordat mensen me vragen stellen. Dat was ook het geval bij deze. Iemand vroeg me wanneer iets nu exact kinky seks is. Ik ging op onderzoek uit én dacht lang en diep na. 😉

Kinky seks volgens het woordenboek

Volgens de Van Dale betekent het ‘licht pervers/pikant’. Andere online woordenboeken spreken over ‘een afwijkende voorkeur op seksueel gebied’. Enkele websites geven voorbeelden over wat je dan onder kinky seks zou moeten verstaan:

  • BDSM (Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme)
  • Een fetisj (object of materiaal dat zorgt voor een gevoel van seksuele opwinding, denk bijvoorbeeld aan hoge hakken of leer, maar ook aan voeten of piercings)
  • Swingen (tijdelijk ruilen van partner, kan bijvoorbeeld bij wijze van spreken met je buren, maar er worden hier ook speciale avonden voor georganiseerd)
  • Seks met meer dan één persoon (deze spreekt, denk ik, wel voor zich 😉 )

Wat is kinky seks dan in praktijk?

Tja, wat is ‘afwijkend’? Wanneer valt iets onder ‘licht pervers’ of ‘pikant’? Voor de ene zal dat al zijn als men een keer 69 doet. Voor een ander pas als er een zweep aan te pas komt. En voor sommigen zal dit zelfs nog niet in de buurt van kinky komen. Het is maar net wat voor jou onder normaal valt.

En wat is vanilleseks?

Vanilleseks is ‘conventionele, doorsnee’ seks. Het tegenovergestelde van kinky seks dus. Vraag me niet waarom men koos voor deze benaming. Misschien omdat vanille de standaard ijssmaak is? Daar krijg ik in elk geval elke keer zin in als ik de term lees of hoor, haha. Maar wat is vanilleseks dan precies? Net als bij kinky seks, valt hier eigenlijk niet echt op te antwoorden. Voor de ene persoon is het vanilleseks als men steeds kiest voor missionarishouding, voor een ander vallen bondage en een tik op de billen nog gewoon onder vanille.

Wat moet ik nu met deze informatie?

Het antwoord op deze vraag is wel erg makkelijk: helemaal niets. Want het maakt echt geen ene donder uit wat voor jou onder vanille valt en wat onder chocolade kinky valt. Laat verder ook niet meespelen wat volgens de ‘norm’ het geval is. Want het is erg simpel: jouw seksleven is van jou en je partner(s). Doe dus vooral datgene wat jullie fijn vinden en experimenteer erop los (als jullie dat willen uiteraard, ook dat is iets wat je helemaal zelf moet weten).

Heb jij vragen over seks(ualiteit)? Neem dan contact op. Ik zal niet oordelen, maar helpen. 😊

(En mocht je je het afvragen: ik werd echt niet zo gelukkig van dat ding in mijn mond. Ik vond het gepast voor een kinky foto, maar word niet graag de mond gesnoerd, haha.)

 

Kinky seks

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie