Spiritualiteit

Iedereen beleeft spiritualiteit anders. Voor de ene is het geloven in een god, voor een ander gaat het om een zijn met de natuur. Misschien ben je wel iemand die het begrip spiritualiteit te zweverig vindt, of te vaag. Toch denk ik dat iedereen in zekere zin aan spiritualiteit doet, omdat ik het zie als hetgeen dat jouw leven betekenis geeft en wat jou beweegt.

Naakt en kwetsbaar

Voor deze blog ga ik flink buiten mijn comfortzone. Waarom weet ik niet, maar vertellen over mijn spirituele kant voelt als mezelf blootgeven. Waarschijnlijk komt het omdat ik mezelf zie als iemand die vooral gelooft in wetenschap. Ik sta overal voor open, maar voel me het beste bij zaken die bewezen zijn. Ik hou van zekerheid en vind het fijn als zaken altijd eenzelfde uitkomst hebben. Langs de andere kant: wat is een beter bewijs dan datgene wat je met jouw eigen ogen zag?

Spiritualiteit: wat betekent het voor mij?

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik niet precies weet wat spiritualiteit voor mij betekent. Ik weet dat ik niet in een god of opperwezen geloof. Maar waar ik concreet wÊl in geloof durf ik niet te zeggen… Ik heb altijd het gevoel gehad dat er meer is dan dat we kunnen zien. Meer dan dat we nu kennen en weten. Dat komt mede doordat ik als kind dingen heb gezien die ik niet kon verklaren. Zo zag ik regelmatig ‘mensen’ aan mijn bed staan. Ook ‘denkbeeldige’ vriendjes heb ik genoeg gehad.

De donkere kant

Toen ik een jaar of 15 was, hakte bij mij de pubertijd er hard in. Waar veel jongeren het voldoende vinden om flink te rebelleren, ging ik iets verder dan dat. Ik heb altijd een flinke interesse gehad in het occulte. Als jong meisje was ik al gefascineerd door heksen, ik heb ook best wat tijd besteed aan pogingen om te leren toveren (zonder succes overigens 😉 ). Maar in deze periode zag ik het allemaal iets zwarter in. Waar ik eerst nog interesse krijg in Wicca, ging het al snel over in veel duistere zaken: het satanisme trok mijn aandacht. Ik zal je een lang – en met momenten best eng – verhaal besparen*, maar ook toen zag ik dingen die ik niet kon verklaren. En gebeurde er zaken waar ik geen wetenschap op los kon laten. Deze dingen waren overigens wel de reden waarom ik na een tijdje met hangende pootjes weer naar de witte kant ben overgelopen. 😉

En nu?

Ook nu heb ik nog ‘ontmoetingen’. Als mensen op punt staan om te overlijden, droom ik over hen. Ondanks dat ik begrijp dat dit normaal is, je brein is hier nu eenmaal mee bezig, voelen deze dromen niet aan als een gewone droom. Komt bij dat ik dan (meestal) informatie doorkrijg, die ik niet hoor te weten. En die nadien wel altijd blijkt te kloppen. Ik heb daarnaast ook geregeld dromen over mensen die al tijden dood zijn en die mij dingen tonen of vertellen. Bij deze zaken wordt eveneens vaak achteraf bevestigd dat die droom (of informatie) klopt. Ik heb hier geen verklaring voor. Uiteindelijk hoef ik hier zelfs geen verklaring voor. Deze ontmoetingen hebben voor mij al veel betekend, ze hebben mij troost, rust en afsluiting gegeven. En is dat ook niet precies wat spiritualiteit hoort te zijn?

 

Wat betekent het spirituele voor jou? Wil je hier een keer met mij over komen praten? Je bent altijd welkom, dus neem gerust contact op! Ik sta overal voor open en zal je niet beoordelen op jouw geloof of gevoelens hierover.

 

*Mocht je nu toch erg nieuwsgierig zijn geworden, dan mag je een keer naar mijn verhaal te komen luisteren. Natuurlijk krijg je er zelfs een kopje koffie of thee bij. 😉

 

Spiritualiteit

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *