Single CoachingSingle Coaching

Er zijn veel singles in Nederland en het vinden van de geschikte partner lijkt steeds moeilijker te worden. Dit komt mede omdat we niet alleen hoge verwachtingen hebben van onszelf, maar ook van onze (toekomstige) partner. We zoeken het antwoord op de vraag hoe je hiermee om moet gaan, maar we kijken ook waar je precies tegenaan loopt in je relaties, het daten én in je bestaan als single.

Wat zit jou in de weg?

Stap 1 van coaching voor alleenstaanden is kijken wat jou nu precies in de weg zit. Wat is – voor jou gevoel – de reden waarom je nog single bent? Dan leg ik dit samen met jou onder de loep: klopt dit gevoel? Waar komt het vandaan? En natuurlijk gaan we hierna aan de slag om dit te veranderen.

Voor wie is single coaching?

Voel je jezelf eenzaam? Wil je een partner, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Ga je regelmatig op date, maar kom je niet verder dan die eerste (paar) date(s)? Of vind je niet eens een geschikte date? Heb je misschien wel regelmatig een relatie, maar eindigen die steeds in een dikke teleurstelling? Loop je vast als er seks in het spel komt? Word je elke keer opnieuw aangetrokken tot de verkeerder persoon? Weet je niet wie nu eigenlijk bij jou past? Of ligt jouw probleem in bindings- of verlatingsangst? In al deze gevallen is singles coaching een goede keuze.

De voornaamste zaken waar we samen naar kijken:

  • Houd je wel voldoende van jezelf?
  • Is al je oude liefdesverdriet verwerkt?
  • Hoe ziet jouw ideale partner eruit?
  • Waarom ziet jouw ideale partner er zo uit?
  • Hoe vergroot je de kans op een geslaagde date?

Je ontdekt tijdens onze gesprekken:

  • Op welke manier je gesprekken kunt voeren die wel diepgaand zijn, maar die niet meteen TE veel blootgeven.
  • Hoe je altijd jezelf kunt blijven, zelfs als je nerveus bent voor je date.
  • Hoe je interesse toont en voldoende aandacht geeft, maar ook jezelf niet wegcijfert.
  • Al die andere zaken die je moet weten om richting een duurzame relatie te gaan.

Houd je wel genoeg van jezelf?

Eén van de eerste dingen die we samen onderzoeken, is of je wel voldoende van jezelf houdt. Als dat niet het geval is, is het moeilijk om – op een gezonde manier – van een ander te houden.

Ken je jezelf wel écht?

Voordat je op zoek kunt naar je ideale partner, moet je weten wie jij bent. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet welke obstakels er nog op je weg liggen. Spelen er nog zaken mee uit vorige relaties? Ben je wel over je ex-geliefde(n) heen? Voel je nog pijn omdat je bijvoorbeeld bedrogen bent, of verlaten? Pas als je pad naar de liefde helemaal vrij is, vind je de juiste partner.

 

Is je beeld realistisch?

Heb je een realistisch beeld van liefde en van de ‘ideale’ partner? Stiekem dromen we allemaal wel van een prins(es) op het witte paard, maar wat kun je écht verwachten? Daarom onderzoeken we wat jouw beeld is van liefde en de ideale partner. We kijken hoe dat beeld ontstond, of je dit ook werkelijk wilt en of dit reëel is.

 

Singles Coaching is maatwerk

Weet jij wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt, maar wil daten desondanks nog steeds niet lukken? Beginnen voor jou de problemen pas als seks een topic wordt? Wil jij misschien graag meer ‘vrijheid’ behouden dan partners en lopen relaties daarop stuk? Bij deze vraagstukken – en vele anderen – kan ik je eveneens helpen. Coaching voor alleenstaanden is, net als bij elke andere vorm van coaching die ik geef, telkens opnieuw maatwerk. Jij bent geen nummer, maar een individu!

 

Single in Nederland

Het aantal singles in Nederland stijgt al geruime tijd. Op dit moment zijn er ongeveer 1,2 miljoen single mannen en 1,7 miljoen single vrouwen. Om je een beeld te geven: in 1947 waren er in totaal ongeveer 285.000 singles.

Uiteraard is dit niet alleen negatief. Er ligt veel minder druk op het vinden van een partner dan toen en ook het zorgen voor nageslacht wordt als minder noodzakelijk gezien. Of jij het een probleem vind om single te zijn kan je natuurlijk alleen zelf bepalen.