Karolien Compiet - Vlinders en lavendel
Karolien - Sceptica GuildWars 2
Karolien - buiten
Karolien - kopje thee

Wie is Karolien Compiet?

In de eerste plaats ben ik een gelukkig getrouwde mama van twee geweldige jongens. Daarnaast ben ik een beelddenkende, hoogsensitieve creatieveling. Ik houd van lezen, schrijven, wandelen en gamen.

Ik heb heel veel interesses, waarvan psychologie er één is. Dit houd mij al bezig sinds mijn tienerjaren, ik heb dan ook altijd geweten dat ik er ‘iets’ in wilde doen. Uiteraard heb ik er over gedacht om psycholoog te worden. Waar ik echter tegenaan liep, waren de beperkingen die eraan hangen. Voor mijn gevoel moet je mensen dan te veel in een hokje stoppen en bepaalt dat welke behandeling er zal volgen. Dat is iets wat ik niet wil, mensen horen niet thuis in een hokje. Bij een behandeling hoort er naar de persoon te worden gekeken. Vaak zijn de nuances veel belangrijker dan het grote plaatje en daar wordt dan, naar mijn gevoel, te weinig rekening mee gehouden.

Met dit in mijn achterhoofd, ben ik beginnen nadenken over alternatieve behandelingen. Op een gegeven moment kwam ik uit bij het beroep ‘Life Coach’ en dat sprak me heel erg aan: iemand helpen bij het verbeteren van zijn leven, met elke keer weer een complete aanpak op maat! Ik ben dan ook meteen met mijn opleiding gestart. Na een tijdje als life coach te werken, besefte ik dat ik me verder wilde specialiseren. Mijn voorkeur ging toch vooral uit naar mensen helpen met vraagstukken over zichzelf, zoals: wie ben ik precies? Waar sta ik nu echt zélf voor? Wat wil ik?  Met dit soort vragen kun je bij mij terecht voor spirituele coaching.

Ik merkte daarnaast dat veel mensen vastliepen bij het daten en in relaties. In bijna alle gevallen kwam dit omdat de relatie met zichzelf niet optimaal is. Daarop besloot ik me ook op singles coaching te richten. Om ervoor te zorgen dat ik over de hele lijn de juiste hulp kan bieden, volgde ik een aanvullende opleiding tot relatiecoach.

De volgende opleidingen heb ik met een goed resultaat afgerond:

  • Life coach
  • Relatiecoach
  • Basiskennis psychotherapie
  • Angst- en stressbeheersing
  • Organisatiepsychologie
  • Mindfulness

Ik vind het belangrijk om een zo breed mogelijke kennis te hebben en behouden. Ik houd dan ook alle ontwikkelingen op het gebied van psychologie in de gaten. Ook ben ik me nog verder aan het verdiepen in seksuologie, omdat ik merk dat – met name vrouwen – nog veel te vaak worstelen met hun seksualiteit.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer langs!

 

Ik wil een afspraak maken!