Karolien Compiet - Vlinders en lavendel
Karolien - Sceptica GuildWars 2
Karolien - kopje thee

Wie is Karolien Compiet?

Vrouw, mama, heks, hoogsensitieveling, chaoot, bomenknuffelaar, boekenverslaafde, Vlaamse… het zijn zomaar enkele steekwoorden die op mij van toepassing zijn. Maar bovenal ben ik natuurlijk gewoon mezelf. 😉 Ik houd van lezen, schrijven, wandelen en gamen.

Ik heb heel veel interesses, waarvan psychologie er één is. Dit houd mij al bezig sinds mijn tienerjaren, ik heb dan ook altijd geweten dat ik er ‘iets’ in wilde doen. Uiteraard heb ik er over gedacht om psycholoog te worden. Waar ik echter tegenaan liep, waren de beperkingen die eraan hangen. Voor mijn gevoel moet je mensen dan te veel in een hokje stoppen en bepaalt dat welke behandeling er zal volgen. Dat is iets wat ik niet wil, mensen horen niet thuis in een hokje. Bij een behandeling hoort er naar de persoon te worden gekeken. Vaak zijn de nuances veel belangrijker dan het grote plaatje en daar wordt dan, naar mijn gevoel, te weinig rekening mee gehouden.

Met dit in mijn achterhoofd, ben ik beginnen nadenken over alternatieve behandelingen. Op een gegeven moment kwam ik uit bij het beroep ‘Life Coach’ en dat sprak me heel erg aan: iemand helpen bij het verbeteren van zijn leven, met elke keer weer een complete aanpak op maat! Ik ben dan ook meteen met mijn opleiding gestart. Na een tijdje als life coach te werken, besefte ik dat ik me verder wilde specialiseren. Mijn voorkeur ging toch vooral uit naar mensen helpen met vraagstukken over zichzelf, zoals: wie ben ik precies? Waar sta ik nu echt zélf voor? Wat wil ik?  Met dit soort vragen kun je bij mij terecht voor spirituele coaching.

Ik merkte ook dat veel mensen vastliepen bij het daten en in relaties. In bijna alle gevallen kwam dit omdat de relatie met zichzelf niet optimaal was. Daarom besloot ik me eveneens op singles coaching te richten. Om ervoor te zorgen dat ik over de hele lijn de juiste hulp kan bieden, volgde ik een aanvullende opleiding tot relatiecoach.

De volgende opleidingen heb ik met een goed resultaat afgerond:

  • Life coach
  • Relatiecoach
  • Basiskennis psychotherapie
  • Angst- en stressbeheersing
  • Organisatiepsychologie
  • Mindfulness

Ik vind het belangrijk om een zo breed mogelijke kennis te hebben en behouden. Ik houd dan ook alle ontwikkelingen op het gebied van psychologie in de gaten. Daarnaast heb ik me verdiept in seksuologie, omdat ik merk dat mensen – en dan met name vrouwen – nog veel te vaak worstelen met hun seksualiteit. Bovendien zie ik het als mijn missie om te helpen met seks uit het taboehoekje te halen. Ondanks dat ik mezelf geen sekscoach noem (vooral omdat mensen bij deze term nogal eens denken aan een coach die ook lichamelijk werk verricht, wat ik NIET doe), kun je bij mij wel terecht met al je vragen op dit gebied.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer langs!

 

Ik wil een afspraak maken!