Spirituele CoachingSpiritueel - bos

Een heel leven zijn we bezig met onszelf (spiritueel) te ontwikkelen. Maar soms heb je het gevoel dat je niet verder komt in die ontwikkeling. Of loop je tegen een blokkade aan, waar je maar niet doorheen komt. Misschien heb je zelfs het idee dat je om de een of andere reden niet jezelf mag of kunt zijn.

Het begint met jezelf aanvaarden

Om aan jezelf te kunnen werken, moet je bereidt zijn om jezelf volledig te aanvaarden en omarmen. Pas dan komen we door al die blokkades. Pas dan komen we tot de kern van wie jij echt bent. Ik help je daarom bij het ontdekken én aanvaarden van je ware zelf.

 

Wat is spirituele coaching?

Bij spirituele coaching draait het om jezelf en je eigen gedrag beter te leren begrijpen: wie ben je? Hoe sta je in het leven? En hoe WIL je in het leven staan? Er wordt op een holistische manier naar je gekeken, als één geheel: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel.

We leggen dus samen jouw kijk op dingen – het leven, je liefdesleven, je werk – onder de loep. Alles wat je voelt en denkt heeft een invloed op hoe je in het leven staat, maar ook op wat je ‘ontvangt’ van het leven. We gaan dus op zoek naar jouw blokkades en ontwikkelen jouw sterke punten verder.

Wil je:

  • meer aandacht voor jezelf hebben?
  • ontdekken wat je echt wil?
  • meer waardering krijgen voor jezelf?
  • stoppen met jezelf aanpassen aan anderen?
  • een positiever zelfbeeld krijgen?
  • meer zelfkennis ontwikkelen?
  • terug in contact komen met je innerlijke kind?
  • je gevoelens beter leren (her)kennen?

 

Een pad kiezen

De ontwikkeling van jezelf en jouw spiritualiteit is een mooie, maar soms ook moeilijke ontdekkingstocht. Als je dit pad alleen bewandelt, weet je soms niet meer welke kant je precies op moet gaan. Samen werken we aan het ontdekken van jouw pad en gaan we terug naar de kern van jouw zijn.

Mindful

Hoe vaak sta jij stil bij wat je voelt? Bij wat je denkt? En bij de reden waarom je dit voelt en denkt? Mindfulness is voor mij bij elke coaching een belangrijk onderdeel en dat is ook logisch: iets dat je wil veranderen moet je aandacht geven. Als je jezelf beter wil voelen en in contact wil komen met je pure kern, moet je jezelf leren kennen. En hiervoor is mindfulness een krachtig hulpmiddel.

 

In dialoog met je innerlijke kind

Hoe ver sta je af van het kind dat je ooit was? Krijgt jouw innerlijke kind nog de ruimte of wordt het onderdrukt? Veel mensen wijken steeds verder af van wie ze echt zijn – diep in hun kern. Dit gebeurt omdat ze het gevoel hebben niet meer volledig zichzelf te mogen of kunnen zijn. Samen kijken we dan ook naar wie je ooit was en geven we terug gehoor aan jouw innerlijke kind.

 

Het maakt niet uit wie je bent

Ikzelf voel meer bij een spirituele stroming die vooral gericht is op een samenwerking met de natuur, zoals bijvoorbeeld het geval is bij heksen of druïden. Toch is het absoluut geen vereiste dat dit voor jou ook geldt om met mij te mogen of kunnen komen praten. Ik sta open voor alles en iedereen en bied aan elke persoon hetzelfde luisterende oor.

 

Spiritueel: wat betekent het?

Spiritualiteit is een breed begrip, waar velen een andere omschrijving aan geven. Het woordenboek zal je vertellen dat het ‘iets is dat op het geestelijke gericht is’. Wellicht maakt dit het niet veel duidelijker voor je.

Voor mij is spiritualiteit het in balans zijn. Ik bedoel daarmee niet alleen mijn innerlijke balans, maar ook hoe ik in het leven sta. Mijn balans tegenover mijn medemens, maar zeker ook tegenover de natuur rondom mij.

Daarnaast zie ik het als een bewustzijn. Wie ben ik? Wat voel ik? Wat zijn mijn gedachten en mijn handelingen? En waarom denk, voel en doe ik dit?

Ik help je graag bij jouw ontdekkingstocht naar wat spiritualiteit voor jou betekent.