Heksenboeken

Aangezien je van iedereen wat kunt leren, zou je in de ideale wereld alles kunnen lezen wat er te lezen valt. Jammer genoeg lukt dat in werkelijkheid niet, maar ik deel in elk geval graag aan welke schrijvers en heksenboeken ik het meest heb gehad (tot hiertoe).

Susan Smit

Laat ik beginnen met wellicht de meest bekende Nederlandse heks. Susan Smit schreef het boek Heks, over haar zoektocht naar spiritualiteit en hekserij in het bijzonder. Haar schrijfstijl is erg toegankelijk en ik vond het erg prettig om te lezen. Het is geen boek – vind ik – waar je heel veel van leert. Maar het kan je zeker het (zelf)vertrouwen geven om verder te gaan met hekserij, als je eigenlijk bang bent voor reacties van anderen. Zelf vond ik overigens haar boek Wijze Vrouwen minstens even inspirerend.

Lunadea

Een andere bekende Nederlandse heks, is Lunadea. Haar benadering van hekserij is net wat anders, zij is een traditionele heks en dus geen Wiccan. Lunadea schreef twee heksenboeken en een aantal kleine ‘leerboekjes’. Ook haar schrijfstijl is erg toegankelijk, maar haar boeken zijn wel echt bedoeld om van te leren. Ik vind wat ze schrijft heel herkenbaar en ook als naslagwerk zijn deze erg geschikt.

Yekatarina

Nog een traditionele heks met een fijne, herkenbare en toegankelijke schrijfstijl. Yekatarina bracht twee boeken uit vol met bruikbare tips.

Joke en Ko Lankester

Joke en Ko Lankester brachten samen de nodige boeken uit over hekserij. Omdat zij Wiccans zijn/waren, wijkt hun gedachtegang net iets meer af van de mijne. Neemt niet weg dat ze een schat aan informatie hebben neergepend én na het overlijden van Ko besloot Joke deze gratis te delen. Er zitten boeken tussen die je vooral veel leren over de geschiedenis van hekserij, maar ook heel praktische. Meer dan de moeite waard dus om een keer naar deze Facebookpagina te kijken!

Scott Cunningham

Eveneens boeken over Wicca, maar deze zou ik al alleen aanraden vanwege deze man zijn schrijfstijl. Zijn gevoel voor humor vind ik in elk geval geweldig. 😉 Verder zijn de boeken die hij schreef ook gewoon erg toepasbaar en toegankelijk.

Judika Illes

Een schrijfster met de nodige schitterende heksenboeken op naam. Vooral The Element Encyclopedia of 5000 Spells en Encyclopedia of Witchcraft zijn boeken die ik al meerdere keren heb aangeraden aan anderen.

 

Zijn er nog schrijvers/boeken waarvan jij vindt dat ze in deze lijst horen? Welk boek heeft het meeste indruk op jou gemaakt (hoeft natuurlijk geen boek over hekserij te zijn)?

 

Heksenboeken

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie