Macho Marketing

Omdat ik graag op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen en gewoon graag bij wil leren, download ik constant e-books over allerlei verschillende onderwerpen. In veel gevallen krijg je nadien nog de nodige mailtjes en heel af en toe een telefoontje. Dat laatste gebeurde mij een tijd geleden ook. Een mannetje uit het Amsterdamse, die voor een bedrijf werkt waarvan ik een marketing e-book had gedownload, belde mij om te informeren of ik veel had gehad aan hun informatie. Op zich heb ik er helemaal geen problemen mee als mensen mij achterna bellen. Ze doen alleen hun werk en mocht ik niet zo’n hekel hebben aan telefoneren, zou ik misschien ook wel wat agressiever zijn op dat vlak. Dit gesprek nam echter al snel een minder prettige wending…

Marketeer of macho?

Deze man vond dat we nogal veel verschillende diensten aanboden, terwijl we slechts met z’n tweeën zijn. Op zich niet zo vreemd dat hij daar op wijst, (marketing) mensen beginnen daar wel vaker over. Wat daarna volgende vond ik daarentegen net iets aparter. Hij vroeg me namelijk of ik dan niet beter (en dit zijn behoorlijk letterlijke woorden!) achter een bureau kon gaan zitten om Wolf te ondersteunen bij zijn werkzaamheden (voor Venefica). Nadat ik mijn mond van de grond had opgeraapt, repliceerde ik dat het nochtans mijn werkzaamheden zijn die onze core business vormen. Antwoordt hij het volgende: “Je kan toch nog steeds wat teksten schrijven voor jullie eigen bedrijf?” Je begrijpt dat ik hierna niet meer zo heel veel tijd in hem heb gestoken.

2021 of 1921?

Ik moest echt even bijkomen van dit gesprek. Hoewel ik vaker te maken heb gehad met seksistische macho mannen, schrok ik hier heel erg van. Het was nog een behoorlijk jonge vent, die werkt bij een bedrijf dat gewoon ‘hip’ overkomt. En toch kon ik aan hem horen dat hij vond dat ik ondergeschikt was aan mijn man. Nu kan het natuurlijk komen vanwege de werkzaamheden. Mogelijk vindt hij copywriting een stuk minder waard dan systeembeheer en consultancy. Maar langs de andere kant had ik hem uitgelegd dat ik eveneens consultancy doe en de intake gesprekken zelfs vrijwel altijd voor mijn rekening neem. Ik ben beter in praten en uitleg geven dan Wolf.* Dat leek hij echter niet helemaal aan te willen nemen.

I want to break free

Ach ja, misschien moet ik gewoon zijn raad opvolgen. Zo houd ik natuurlijk wel meer tijd over om te poetsen, te koken en strijken. Er ligt volgens mij ook nog kleding die versteld moet worden. En ik zal maar even informeren welke wensen mijn echtgenoot verder nog heeft. Daarnaast zal ik maar ophouden met e-books te downloaden, want wat moet een vrouw met kennis? En nu ik er over nadenk: ik veronderstel dat ik eigenlijk niet met andere mannen mag bellen. Ik zal dadelijk mijn straf hiervoor maar gaan ontvangen.

 

*Lees: hij wordt geregeld veel te technisch en ziet niet wanneer mensen hem niet meer kunnen volgen. Macho wordt hij gelukkig nooit.  😉 

 

Wat zijn de meest rare dingen die jullie ooit via de telefoon hebben gehoord? Of de meest bijblijvende gesprekken die jullie ooit hadden? Laat het hieronder weten!

 

Macho marketing

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord