Seks: betast jezelf

Ik schreef al eerder over seks en mijn verbazing dat het nog steeds niet de normaalste zaak van de wereld is. Zie dit maar als deel twee, want mijn verbazing werd opnieuw gewekt…

Psychologiemagazine duikt ons seksleven in

Elke maand valt er een Psychologiemagazine in mijn bus. Met veel plezier lees ik dit maandblad, mezelf ondertussen regelmatig verbazend over mijn medemens. Dat was ook nu weer het geval. Een groot deel van dit nummer is namelijk gewijd aan ons seksleven. Met alsmaar groter wordende ogen las ik me hier doorheen. Wat ik vooral zo apart vind, is de houding die (te) veel vrouwen tegenover seks hebben. Veel van hen lijken het vooral te doen om hun partner te plezieren. Seks blijkt niet meteen in de top drie van leukste bezigheden te staan. Het wordt zelfs voorbijgestoken door zaken als eten, tv-kijken en winkelen.

Doe jezelf een plezier, plezier jezelf!

Na alles door te spitten, heb ik 1 grote vraag: waarom gaan vrouwen niet op ontdekkingsreis bij zichzelf? Want laat ons eerlijk zijn, het begin van goede seks is weten wat je lekker vindt. En dat ontdek je door jezelf te onderzoeken. Mijn ervaring leerde mij al dat veel meisjes zichzelf niet leren kennen. Om de een of andere reden lijkt er nog een taboe te rusten op masturberende meiden. Bij jongens gaat men ervan uit dat ze er op een gegeven moment een slinger aan geven. Maar van meisjes verwacht men toch dat die met hun handjes boven de lakentjes slapen. Eigenlijk kan ik daar maar 1 ding op zeggen: stop daarmee! Hup, die handen ónder die lakens en betast jezelf!

Wie geen frietjes kent, mist ze niet

Laat ik het zo stellen: als je altijd gekookte aardappels eet, dan kan ik me goed voorstellen dat je aardappels best saai vindt. Maar voor veel mensen geldt dan ongetwijfeld – ja, ik ben bevooroordeeld – dat dit idee na de eerste portie friet verdwijnt. Iets dat je niet kent, dat mis je niet. Daar heb je geen zin in. Als je niet weet hoe lekker seks is, vind je winkelen ongetwijfeld fijner om te doen. Tot je ontdekt dat je lichaam erg leuke plekjes heeft. En seks echt een verrijking voor je leven kan zijn.

Maar doe natuurlijk altijd waar je zin in hebt

Begrijp me niet verkeerd. Uiteraard vind ik niet dat iedereen seks op nummer 1 moet hebben staan. Vind je er niks aan en/of heb je geen behoefte om op ontdekkingstocht te gaan? Geen probleem natuurlijk! Maar laat je niet – NOOIT! – tegenhouden door taboes. Heb geen seks om een ander te pleasen. Wees lief voor jezelf en ontdek jezelf. Ik durf er om te wedden dat je er geen spijt van krijgt.

Heb je problemen met je seksualiteit? Of heb je vragen, maar niemand met wie je erover kan praten? Neem dan contact, ik help je hier heel graag mee!

 

Lieveheersbeestjes - seks - betast jezelf

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

  1. Pingback: Seks hoef je niet te leren, toch? - Compiet Coaching

Geef een reactie