Seks

Eigenlijk zou ik verwachten dat we anno nu best normaal kunnen doen over zo’n normaal onderwerp. Vrijwel alle beesten doen het. En niet zonder reden: in veel gevallen zou de soort al snel ophouden met bestaan, als er zou worden opgehouden met seks.

Vrije opvoeding

Zelf ben ik ook heel erg opgegroeid met het idee dat seks iets normaal is. Iets leuk, wat je met respect voor de ander en respect voor je eigen lichaam moet doen. We konden met al onze vragen terecht en konden met een open houding (no pun intended) onze eerste keer tegemoet gaan. Ik heb het ook altijd als een groot goed gezien dat ik er zo vrij over kon praten. Ten eerste wordt het simpelweg leuker, als het gebeurt op een manier die je echt prettig vindt. Natuurlijk kan je proberen om jezelf letterlijk en figuurlijk in allerlei bochten te wringen, om toch maar dat ene plekje te bereiken. Maar hier gewoon over praten is toch een tikje makkelijker. Laat ons daarnaast eerlijk zijn: het is een onderwerp waar praten al snel zorgt voor doen. 😉

Vijftig tinten

Deze boekenserie zorgde er mede voor dat ik dacht dat de algemene preutsheid wel zo’n beetje buiten beeld was. Nu moet ik zeggen dat ik niet bepaald onder de indruk ben van de seks in het boek.* Het duurt best lang voordat er iets gebeurt en verder is het niet echt spannend te noemen. Ik heb heftigere kasteelromans gelezen.* Neemt niet weg dat veel vrouwen deze boeken met veel plezier lezen. Ondanks dat mr. Grey precies past binnen het beeld dat ik hier schets, is hij het onderwerp in veel doorweekte dromen.

Seks kan niet altijd?

Groot is dan ook mijn verbazing dat seks toch niet in elk boek wordt aanvaard. Ik las een tijd terug een debuut dat écht goed is. Een sterk verhaal, dat je flink aan het denken zet. Er komt ook de nodige seks in, die redelijk rauw (omschreven) is. Voor mijn gevoel nergens te: er komt geen pijn bij kijken, of dwang. Toch blijken verschillende vrouwen (en een enkele man) te vallen over de beschrijvingen in dit boek. Het zou te expliciet en te grof zijn. Vraag me niet waarom men dat in dit geval wel vindt, want ik zie het niet.

Niet voor ouders, maar ook niet voor jongeren?

Het enige dat ik me kan voorstellen, is dat men valt over de seks(uele fantasie) van de minderjarige in dit boek. In het begin is de hoofdrolspeler namelijk nog een tiener en wordt er beschreven hoe hij de hand aan zichzelf slaat, maar ook hoe hij fantaseert over een vriendin van zijn moeder. Zou het kunnen dat volwassenen – net als jongeren die niet willen weten dat hun ouders het doen – niet willen weten dat de jeugd hiermee bezig is? Willen ze, net als die kinderen, niet geconfronteerd worden met deze ‘foute’ zaken? Want een ander boek dat ik een tijd geleden las, wat ook tienerseks bevatte, kreeg wel eenzelfde kritiek te verduren.

Leven en laten seksen

Nu maakt het mij niet zo heel veel uit. Natuurlijk mag men ook van mening zijn dat seks niet zo uitgebreid omschreven dient te worden. Ik heb er ook begrip voor als je niet met een bepaalde vorm van seks geconfronteerd wil worden. Voor mezelf geldt dat er niet veel is waar ik niet tegen kan (wat dit onderwerp betreft). Zolang alle partijen – ongeacht hoeveel het er zijn – het maar eens (kunnen) zijn met alle handelingen. En ik probeer mijn jongens te leren hoe mooi seks is, als je het maar met respect doet.

 

En jij, kan jij wel wat hebben als het aankomt op seks in boeken? Of vind jij het voldoende als er alleen de insinuatie is?

Loop je tegen zaken aan op seksueel gebied? Neem dan contact met me op, zodat we erover kunnen praten. 🙂

 

*Jep, ik las het eerste boek uit de serie. Ik kreeg hem cadeau bij een boek dat ik online kocht. Om precies te zijn, kreeg ik hem bij ‘De ontrafeling van de kosmos’ van Brian Greene. Ik denk dat ze vreesde voor het seksleven van een dergelijke nerd. 😉

*Nogmaals jep, als tiener las ik graag kasteelromans en heb ik er erg veel verslonden.

Seks - koppel in bed

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

  1. Pingback: Seks: betast jezelf! - Compiet Coaching in Asten

Geef een antwoord