Vuurwerk: een rare kijk op liefde

Laatst las ik voor de verandering een romantisch boek, Onmenselijk verliefd. Het is niet mijn normale genre, om de simpele reden dat ik niet van romantiek houd. Of toch niet van datgene wat volgens de meeste mensen onder romantiek wordt verstaan. Als je mij naar een écht liefdesverhaal vraagt, dan is ‘Dracula’ het eerste wat in mij opkomt. De ‘liefde’ zoals ze wordt afgespiegeld in een romcom of romantische boek, past ook helemaal niet bij het beeld dat ik er van heb. Ik vertel je waarom!

Aantrekkingskracht

Kijk, die begrijp ik natuurlijk nog. Je ziet een lekkere vent en krijgt allerlei fantasietjes in je hoofd. Dat is de natuur. Dat zijn je hormonen. Ook vrouwen*1 die toegeven aan deze gevoelens van lust kan ik begrijpen. Dat je dan toch gevoelens voor die kerel krijgt, ook al is het eigenlijk qua karakter je type niet, ik snap je. Dat je een relatie met hem aangaat, begrijp ik dan weer minder – of het moest van puur vleselijke aard zijn. Waarom je tijd verdoen aan iemand waarvan je weet dat het niet gaat werken?

Vuurwerk

In al die boekjes lees je over het vuurwerk dat je moet zien als je hem voor de eerste keer tegenkomt. De vogeltjes gaan fluiten, de zon breekt door, kortom: je belandt in een Disney film. En die eerste keer in bed (of waar dan ook) is fenomenaal! Het ene hoogtepunt na het andere, hij ontdekt meteen plekjes die je zelf nog niet wist te zitten (hopelijk wist je ze in de douche dan wel te vinden) en ja hoor, ook hier weer volop vuurwerk! Vaak wordt er een ‘saaie’ man gedumpt voor Mister Fireworks. En, je raadt het al, DAAR heb ik een probleem mee!

Rotkarakter

Want die saaie, maar lieve en trouwe kerel, wordt dan gedumpt voor eentje met een snertkarakter. Vaak erg opvliegend van aard, egoïstisch en nog meer van die schattige eigenschappen. Ook al is het dus helemaal geen catch, die knappe klootzak, dat neem je er toch gewoon bij? De vrouw in kwestie besluit dat deze man het allemaal waard is. Zij zal hem wel kunnen veranderen waar nodig!

Realisme

Zo werkt een relatie toch helemaal niet? Zo werkt de liefde toch helemaal niet? Ja, als je elkaar de eerste keer ziet is het wel zo fijn als er wederzijdse aantrekkingskracht is. Het oog wil ook wat, je hoort me niets anders beweren. Maar moet dat dan perse de meest knappe man zijn die je ooit hebt gezien? Is het niet veel belangrijker dat het op meerdere vlakken klikt? Dat je geen complete brainwashing moet gaan doen om hem ‘het complete plaatje’ te maken?*2

Lange termijn

Al die knetters blijven namelijk geen leven lang hangen. Op een gegeven moment gaat lust over in liefde en als je dan denkt dat het moet zijn zoals in de boekjes… dan ga je op zoek naar de volgende. Gekeken naar het aantal scheidingen, dat maar blijft toenemen, krijg ik ook weleens het gevoel dat dat ook aan de hand is. Is het niet meer perfect? Begint zijn k-karakter me toch tegen te staan? Dan zoeken we naar iets beter!

Makkelijk praten

Ja, ik heb inderdaad makkelijk praten. Zo’n 17 jaar geleden leerde ik Wolf kennen. Was er vuurwerk? Nee, waarschijnlijk wel vogels en het was ook een zonnige dag. Verder was er aan de eerste ontmoeting weinig sprookjesachtig. We hebben amper een woord met elkaar gewisseld. Ik zal je verder een lang verhaal besparen: het kostte wat moeite om hem te plannen, maar onze eerste date ging erg goed. Zo goed dat we een week later besloten om  te gaan samenwonen. Drie maanden later lag onze huwelijksdatum vast en op de dag dat we een jaar samen waren, zijn we getrouwd. En dat zijn we dus nog steeds. 😉

Mijn punt

Stop met kloothommels te romantiseren! Of ik weet eigenlijk niet zeker of dat oorspronkelijk mijn punt was. Maar ik vind het wel een goed punt, dus mag het blijven staan.

 

*1: Ik wil niet discrimineren, maar heb het nu toch even over vrouwenromantiek. Ben je een man en voel je jezelf aangesproken? Dan heb ik het ook over jou!

*2: Mocht dit je werkelijk gelukt zijn, dan wil ik wel graag met je in gesprek. Ik ben benieuwd hoe je dit hebt gedaan! Ik wil wel vragen om mij niet te brainwashen.

 

Maar nog eventjes een serieuze noot: val jij ook altijd op de verkeerde man? Heb je het idee dat je kijk op relaties niet helemaal realistisch is? Of loop je tegen andere zaken aan in je relatie of bestaan als vrijgezel? Stuur  me dan een bericht of geef me een belletje, ik help je hier graag mee!

 

vuurwerk - echte liefde

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

  1. Pingback: Seks - Compiet Coaching

Geef een antwoord