Chihuahua

Je ziet op Facebook en co vaak testjes voorbijkomen om te kijken welk dier je bent. Als ik er over nadenk, dan vrees ik dat ik op andere mensen vooral moet overkomen als een Chihuahua. Op veel vlakken is de gelijkenis treffend, al heb ik geen grote, licht uitpuilende ogen, of harig lijf. Maar verder? Als twee druppels water! Ik lijk overigens – en helaas – wel vooral op eentje die bij een omaatje leeft, die iets te vaak haar eten deelt.

De gelijkenis met een Chihuahua

Om te beginnen ben ik erg klein. Ik heb ook een grote mond, maakt me verder niet uit of mijn ‘tegenstanders’ ongeveer even groot zijn of vele malen groter. Is het koud? Dan kan je mij maar beter kleren aandoen, want ik bibber harder dan de gemiddelde vibrator! Nu draag ik natuurlijk altijd kleren. Als mens word je op de meeste plekken anders raar aangekeken. Maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Overigens is kou niet het enige dat mij aan het bibberen krijgt. Ik schrik ongeveer van alles. Soms zelfs van mezelf.

Maar daar houdt het niet op

  • Ook mij kan je beter niet bij kleine kinderen laten. Al is dat in mijn geval dan niet omdat de kans groot is dat ze mij iets aandoen.
  • Alleen zijn kan ik wel goed, maar niet te lang.
  • Ik krijg graag aandacht. Onverdeeld, je kent het wel.
  • Daarnaast ben ik best eenkennig.

Keizersnee

Zelfs die heb ik gehad! Net als veel Chihuahua’s kan ik niet natuurlijk bevallen. Mijn beide pups zijn dan ook met een keizersnee ter wereld gekomen. Heb ik trouwens ook met deze hondjes gemeen: ik krijg niet veel pups per keer. Al zou dat misschien aan mijn menselijke kant kunnen liggen.

Nu ja, je begrijpt het: ik ben gewoon een Chihuahua in een mensenlichaam. Of ik heb als kind toch écht te vaak hond gespeeld. Zelf ben ik er nog niet over uit welke van de twee het is. Ik heb het er wel eens met anderen over gehad, maar dan heb ik niet het gevoel serieus genomen te worden.

Op welk dier (of ras <- van een bepaald dier bedoel ik dus) lijk jij? Ik ben benieuwd naar jouw beschrijving!

 

Chihuahua

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie