Linkse rat

Eerder deze week werd ik een linkse rat genoemd. Het was niet eens in een gesprek over politiek, het ging over vegan vlees dat gemaakt wordt met een 3D-printer. Toen ik mijn voorkeur uitsprak over vlees dat komt van dieren die niet met duizenden in een klein hok worden gehouden, vond iemand het nodig om me zo te noemen.

Geitenwollensok

Ik word al behoorlijk wat jaren met enige regelmaat een geitenwollensok genoemd. Niet zo heel erg apart, gezien het feit dat onze jongens ruim 2 jaar en bijna 3 jaar borstvoeding kregen en de jongste de eerste 1,5 jaar in een draagdoek woonde. Ook eten we steeds vaker vegan en vind je hier steeds meer vegan verzorgingsproducten. Wat er overigens wel voor zorgt dat ik vind dat de term mag worden veranderd. Vaak gebruikt men de term voor veganisten en die dragen geen wol. Niet van een schaap en niet van een geit. Ook niet van een alpaca of een konijn trouwens. Het was eveneens niet de eerste keer dat ik links wordt genoemd. Wegens voorgaande dan, voor alle duidelijkheid, met mijn politieke voorkeur loop ik niet zo heel erg te koop. Om de een of andere reden gaan mensen er blijkbaar vanuit dat je links stemt als je lang voedt/kinderen in een draagdoek propt/regelmatig vegan eet. Geen idee of hier een statistische onderbouwing voor is. Eniehoe, linkse rat was voor mij werkelijk een eerste keer.

Liever een linkse rat, dan een rechtse klootzak

In alle eerlijkheid deed het mij niet zo heel veel. Net voldoende om er een blog aan te wagen. 😉 De persoon die mij een linkse rat noemde viel dan ook niet te omschrijven als heel erg slim of schattig. Wat de aanleiding was? Hij vond het niet alleen nodig om de opmerking te plaatsen dat we dan onderhand eveneens een ‘animal lives matter’-beweging konden starten, hij liet ook duidelijk blijken dat hij niet bepaald vond dat ‘black lives matter’. Omdat ik inderdaad vind dat elk leven waarde heeft, plaatste ik onder zijn reactie een kotsende smiley. Waarop hij reageerde dat we het dan toch ergens over eens waren. Tja, ik kon het toen niet laten om daarop te antwoorden dat ik hem aanraadde hulp te zoeken, als hij zo van zichzelf walgde. Ik vond het eerlijk gezegd een echte inkopper. Hij niet. Hij vond dat ik een linkse rat was die zijn woorden verdraaide.

PS: ik heb geen idee of de rat van mijn foto wel een linkse is. Aangezien ik niet weet wie de rat precies is, kon ik niet vragen naar haar/zijn politieke voorkeur.

 

Linkse rat

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie