Full Moon Madness

Nee, ik verander niet in een weerwolf of ander monster. Akkoord, ik krijg wel eens de neiging om te huilen naar de maan. Dat steek ik op het feit dat ik erg veel beest heb gespeeld als kind. En altijd gek ben geweest op fantasy verhalen en dus ook weerwolven en dergelijke. Toch groeit er nergens extra haar bij volle maan. Maar ik kan wel met mijn ogen dicht zeggen wanneer het zo ver is. Al is net dat ‘ogen dicht’ een van de problemen die ik ervaar. Niet dat ik anders zo’n geweldige slaper ben, maar met een volle maan heb ik wel extra last van overdadige (nachtelijke) energie.

Zonnekracht vs. maankracht

Ik draai altijd goed op zonne-energie: op een zonnige dag heb ik zo’n 3x meer energie dan op een druilerige dag. Daar ondervind ik verder geen hinder van, omdat de zon ‘s nachts niet aanwezig is. Met de maan is dat natuurlijk net iets anders. Dus in de nachten dat het volle maan is, krijg ik hetzelfde effect als dat ik een kop koffie* drink na 14:00 uur. Ik lig te stuiteren en te draaien, krijg om de 2 minuten een erg zinvolle ingeving en zie elk uur voorbijkomen.

Rare dromen

Heb ik dan het geluk wel in slaap te komen, dan is er nog steeds geen sprake van rustig snurken. Gemiddeld genomen zijn mijn dromen al redelijk apart te noemen, maar met volle maan gaan ze nog een stuk verder. Ik krijg dan last van levensechte, compleet gestoorde hersenspinsels. Vaak zit ik vast in een droom, waarvan ik ook heel goed weet dat het een droom is. Probeer ik mezelf te knijpen, wat niet lukt. Of mijn ogen te openen, maar mijn oogleden zijn te zwaar.

Normal madness

Gelukkig is het maar 1 keer in de (bijna) 30 dagen volle maan. De rest van de maand doe ik het gewoon met mijn standaard gekheid. Omdat ik weet wat voor effect de maan op me heeft, gun ik mezelf rond de dagen dat hij vol is een beetje extra rust. Ik probeer nog iets meer bezig te zijn op een mindful manier en af en toe een paar minuten te mediteren.

Heb jij ook last van full moon madness? Zo ja, wat ervaar je? En op welke manier ga je ermee om?

*Ja, 1 kop koffie. Ook op cafeïne reageer ik een beetje overdreven. 😉

 

Volle Maan

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie