Waarom stellen mensen mij seksvragen?

Laatst vroeg iemand me de waarom mensen met seksvragen of problemen op seksueel gebied nogal vaak bij mij terechtkwamen. De laatste maanden is dat natuurlijk niet meer zo gek, aangezien niet alleen mijn blogs, maar ook mijn posts met regelmaat over seks(ualiteit) gaan. Maar mensen komen al veel langer met hun seksvragen en/of seksproblemen bij me. Sterker nog: het is me meermaals overkomen dat zelfs semi-vreemden tegen me over hun seksleven beginnen.

Krijgt niet iedereen seksvragen?

In alle eerlijkheid heb ik lang gedacht dat vrijwel iedereen deze seksvragen en seksverhalen krijgt voorgeschoteld. Niet in de laatste plaats omdat het echt niet altijd ik was die over seks begon. Tegenwoordig krijg ik echter steeds meer het idee dat het niet zo β€˜normaal’ is. Waarom mensen er dan tegen mij over beginnen? Ik zou het niet weten. Wellicht zie ik er gewoon breeddenkend uit of zo. :-p Mocht je een idee hebben waarom het zo is dan mag je het me altijd laten weten! πŸ˜‰

Nood aan luisterend oor

Wat ik wel kon merken, is dat veel mensen rondlopen met seksvragen. Dat veel mensen hun ei hierover kwijt willen. Dat is ook de reden dat ik besloot me hier meer op te gaan richting. En ja, uiteraard koos ik er net zo goed voor omdat het nu eenmaal een interesse van me is. Iets waar ik de taboe af wil helpen halen en waar ik mensen bij wil helpen er meer plezier aan te beleven. Iets wat zeker bij vrouwen nog te vaak niet helemaal vanzelfsprekend is.

Ben ik ook de juiste persoon voor seksvragen?

Het antwoord daarop is mij wel duidelijk: ja, je kunt bij me terecht met al je seksvragen. Niet alleen mijn kennis over het biologische stuk is helemaal op pijl, dat geldt ook voor het psychische en lichamelijke stuk. Ik zal je niet vertellen dat een clitoris een klein knopje is. Of dat er zoiets bestaat als een G-plek. <- zit je nu met opgetrokken wenkbrauwen? Of vroeg je je – al dan niet hardop – af wat ik daar nu weer mee bedoel? Dan is het raadzaam om gewoon een gesprek in te plannen, zodat ik jou wat wijzer kan maken. πŸ˜‰

 

Ook als je zelf seksvragen hebt of tegen zaken aanloopt (in je relatie) ben je meer dan welkom om daarover te komen praten. Ik beloof je dat alles wat je zegt tussen ons blijft en dat ik zonder oordeel naar je luister.

Seksvragen

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie